OM OS

Vestbadet akt. billedfelt

På Rughavevej tæt ved kirken finder du Vestbadet. Her har det lagt i så mange år, at det har været i bydelen i længere tid end både kirken og skolen.

I 1965 skrev Viborg Stifts Folkeblad første gang om planerne om et friluftsbad i Viborg. De blev fremsat af en borger, som samlede støtte hos nogle af byens humanitære institutioner, Lions, Round Table og Sct. Georgs Gildet. Gruppen gik til byrådet, som støttede planerne ved at stille en grund til rådighed på Rughavevej, yde et kontant tilskud til byggeriet og endelig love at overtage badet og driften, når det var færdigt.

I marts 1966 begyndte indsamlingen blandt borgerne. Alle byens skolebørn fik en brochure med hjem med opfordring til at støtte bygningen af friluftsbadet. Indsamlingen gik godt, byggeriet gik straks i gang, og allerede året efter den 7. maj 1967 kunne friluftsbadet åbne.

Det blev hurtigt så stor en succes, at man planlagde en udvidelse, og i 1969 blev der åbnet et nyt bassin.

Sidst i 90’erne blev der installeret solfangere til opvarmning af brugsvandet.

Omklædningsfaciliter til både damer og herrer er løbende blevet istandsat og vedligeholdt, men grundet friluftsbadets alder er der ingen handicapvenlige faciliteter.

Vestbadet tiltrækker stadig mange gæster, så i 2005 kom der en ny stor vandrutchebane, og i 2013 blev der bygget ny saunahus og cafe.

Sidst opdateret: 05.10.2018